<홍콩&마카오 전통 디저트 모음집>
In local cuisine in Hong Kong, dessert serves as the perfect ending to a full feast or even a quick diu sum meal. Traditional desserts in Hong Kong often come in the shape of warm, sweet soups. Here are the must-haves when you’re in Hong Kong & Macau and looking to eat like a local.
식사후 완벽한 마무리는 언제나 디저트 입니다. 홍콩의 디저트는 대부분 따뜻하고 달콤합니다. 홍콩&마카오 여행시 꼭 맛보아야 할 디저트를 소개해드리겠습니다.
Tip: Pineapple shortcakes ,Jenny cookies ,amond cookies, and beef fillets are good as gifts. (펑리수,제니쿠키,아몬드쿠키,육포는 선물용으로 좋습니다)
1. French toast w.coconut butter (홍콩식 토스트)
2. Mlik tea (밀크티)
3. Egg tart (에그타르트) - 홍콩 / 마카오
4. Pineapple shortcakes (기화병가-펑리수)
5. Mango juice (허유산-망고주스)
6. Mango chewy ball (허유산-망고츄이볼)
7. Egg waffles (에그 와플)
8. Curried fish ball (카레 어묵)
9. Jenny cookies (제니쿠키-버터쿠키)
10. Pineapple bun w.butter (파인애플번)
11. Milk tea & coffee mix(원앙차/동윤영)
12. Mango Lo mai chi (망고 찹쌀떡)
13. Big fish balls (대왕 피쉬볼)
14. Beef Fillet (육포) -마카오
15. Amond cookies (아몬드 쿠키) - 마카오
16. Milk pudding (우유 푸딩) - 마카오
17. Milk&cream pudding w.crumbled biscuits(포르투갈식 푸딩)-마카오
홍콩 전통디저트 가이드Guide to HongKong traditional desserts